Adviesbureau


Naast onze laboratoriumwerkzaamheden is Micro-Analyse Zeeland inmiddels een bekend adviesbureau. Jaarlijks voeren wij honderden HACCP-audits uit in keukens van horeca gelegenheden en (groot)keukens van zorginstellingen. Deze worden getoetst aan de voor hen geldende wet-en regelgeving.

Een aparte consultancyafdeling is opgezet om (startende)ondernemers te ondersteunen bij alle facetten die komen kijken bij het op een voedselveilige manier produceren ofbij het implementeren van diverse kwaliteitsystemen zoals HACCP, BRC, ISO of IFS. Tijdens het gehele traject naar certificering kunt u worden bijgestaan door een foodprofessional van Micro-Analyse Zeeland.

Het borgen van de kwaliteit zodat een veilig product kan worden geproduceert zal altijd voor een groot deel de verantwoordelijkheid blijven van uw (productie)medewerkers. Voor het bijbrengen van de nodige kennis of het verhogen daarvan middels (periodieke) cursussen en trainingen worden wij vaak ingeschakeld. Op deze manier kan aantoonbaar gemaakt worden dat betrokken medewerkers de nodige training wordt aangeboden. Door de jarenlange ervaring in de levensmiddelenbranche heeft Micro-Analyse Zeeland inmiddels de nodige kennis en expertise in huis.

Met het adviesbureau heeft Micro-Analyse Zeeland - in eigen beheer - een online allergenen-tool ontwikkeld (AMS) waarmee horecaondernemers op een eenvoudige manier de allergenenwetgeving - welke eind 2014 van kracht is geworden - kunnen implementeren. Het beheren en het verstrekken van allergeneninformatie wordt met deze online tool erg eenvoudig gemaakt.

 

HACCP-audits

Weet u zeker dat u met uw bedrijfsvoering volledig aan alle wetgeving voldoet? Wordt er door (al) uw medewerkers op een professionele en dus voedselveilige manier gewerkt. Een HACCP-audit volgens ons princiepe: ''Signaleren en Adviseren'' geeft duidelijkheid!

Opleiding en training

Voor alle medewerkers in de voeding is het van belang regelmatig een cursus of bijscholing te volgen om noodzakelijke kennis en vaardigheden op peil te houden of te brengen.

Consultancy

Onze consultancy afdeling bied (startende)ondernemers ondersteuning bij opstellen en onderhouden van verschillende kwaliteitssystemen. Denk hierbij aan HACCP-, IFS- en BRC-kwaliteitsystemen.

 

Interpretatie

Heeft u laboratorium uitslagen ontvangen? Hoe dient u deze te interpreteren? Wij helpen u de resultaten op een juiste manier naar de praktijk te vertalen. Wij produceren niet alleen resultaten maar denken met u mee. Gewoon, omdat dit zo hoort!

 


Bemonster schema's

Een passend bemonster-schema is onmisbaar voor de producent van tegenwoordig. Met een goed schema bespaart u onnodige kosten en worden wettelijk verplichte analyses niet meer vergeten.

Wetgeving

Wetgeving gericht op de levensmiddelen industrie is lastige materie. Ziet u door de bomen het bos nog? Micro-Analyse Zeeland kent deze als geen ander en volgt nieuwe wetgeving op de voet.

Microbiologische criteria:

Exploitanten van levensmiddelen hebben te maken met de Europese Verordening 2073/2005 microbiologische criteria voor levensmiddelen (VMC). Wat betekent dit voor u? Wat komt daar allemaal bij kijken? Hier leest u meer.

Allergenen Management Systeem (AMS)

Micro-Analyse Zeeland heeft in eigen beheer een online applicatie ontwikkeld voor de horeca. Het digitale antwoord op de allergenen wetgeving voor onverpakte maaltijdcomponenten!

‘’Een onafhankelijke en betrouwbare partner!

Met onze jarenlange ervaring en deskundige medewerkers staan wij klaar om elke opdracht tot een goed eind te brengen. Dat is ons doel. Tevreden opdrachtgevers zijn het resultaat!’’