Laboratorium

Micro-Analyse Zeeland is gespecialiseerd in microbiologische analyses in voornamelijk levensmiddelen, water en mest/digestaat. Daarnaast voeren wij hygiënecontroles, oppervlakte- en luchtmetingen uit. Wilt u de houdbaarheid bepalen van uw producten? Dan is Micro-Analyse Zeeland hiervoor uw juiste partner. Het onderzoek naar de aan/afwezigheid van de Legionella-bacterie in drinkwaterleidingen is een vast onderdeel van onze dienstverlening. Naast microbiologische analyses kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor uw chemische analyses.

U kunt uw monsters zelf nemen en afgeven op ons laboratorium maar u kunt er ook voor kiezen de monsterneming en het (gekoeld) transport naar het laboratorium door een van onze buitendienst medewerkers uit te laten voeren. Wij beschikken namelijk over een eigen ophaal-service!

Het laboratorium van Micro-Analyse Zeeland is door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd conform ISO 17025 en staat bij de RvA geregistreerd onder nummer L420. Ook heeft het COKZ, Micro-Analyse Zeeland als voldoende gekwalificeerd laboratorium aangemerkt voor verschillende microbiologische verrichtingen in de zuivelsector.

Ons team bestaat uit goed opgeleide en ervaren medewerkers met aandacht voor elk monster en elk onderzoek. Of u nu eenmalig een onderzoek wilt laten uitvoeren of op reguliere basis van onze diensten gebruik wilt maken, wij staan voor elke opdracht – groot of klein – voor u klaar en denken graag met u mee!

Monsterneming en transport

Onze buitendienst medewerkers verzorgen de monsterneming op locatie en het (gekoeld) transport van uw monsters naar ons laboratorium.Levensmiddelenonderzoek

U kunt uw producten laten onderzoek op verschillende parameters en om tal van verschillende redenen. Wij denken graag met u mee zodat u niet méér laat onderzoeken dan voor u strikt noodzakelijk is.


Wateronderzoek

Uw watermonsters laten onderzoeken door een geaccrediteerd laboratorium? Uw monsters worden binnen 12uur na monstername (door MAZ) op ons laboratorium in behandeling genomen. Zo wordt eventuele (verdere) uitgroei van micro-organismen tot een minimum beperkt.

Karkasonderzoek

Periodieke controle van de slachthygiëne volgens de destructieve methode is een vast onderdeel van onze dienstverlening. Zowel monsterneming als analyses worden uitgevoerd onder accreditatie.


Mestonderzoek

Als een van de eerste laboratoria in Nederland bracht Micro-Analyse Zeeland haar onderzoeken naar Salmonella, E. Coli en Enterobacteriaceae in compost en digestaat (bewerkte mest) onder accreditatie. Deze methode wordt tevens door de NVWA geaccepteerd.

Legionella onderzoek

Actuele wetgeving stelt strenge eisen aan Legionella-preventie. Is dit bij uw organisatie volledig onder controle? Met de aanpak van Micro-Analyse Zeeland voldoet u volledig aan de gestelde wetgeving. U wilt uw klant, bezoeker of medewerker(s) toch gebruik laten maken van veilig leidingwater!

Oppervlakte- en luchtmetingen

Een voedselveilig product begint bij een schone werkomgeving. Dit geldt zowel voor het luchtklimaat als voor werkoppervlakken. Hoe schoon is uw productieruimte? Wordt wel correct, efficiënt genoeg en met de juiste middelen gereinigd en gedesinfecteerd?

Houdbaarheidsonderzoek

De houdbaarheidsdatum op producten geeft consumenten de zekerheid dat het product tot de houdbaarheidsdatum veilig te consumeren is. Maar hoe bepaalt u deze datum voor uw producten?
Wij adviseren u graag.

Microbiologische analyses

Micro-Analyse Zeeland kan u een breed pakket aan microbiologische onderzoeken aanbieden. De meeste analyses worden onder accreditatie uitgevoerd volgens bekende (inter)nationaal geaccepteerde ISO-normen.


Chemische analyses

Door het aanbieden van zowel microbiologische als chemische analyses kan Micro-Analyse Zeeland een totaalpakket aan analyses aanbieden. Denk o.a. aan voedingswaarde of allergenen analyses welke steeds belangrijker worden.

 

Rapportage.

Elk monster wordt voorzien van een unieke (bar)code. Vervolgens worden alle relevante monstergegevens in ons Laboratorium Informatie en Management Systeem (LIMS) ingevoerd.

Kwaliteit.

Onze hoge mate van kwaliteit wordt nagestreefd door onze enthousiaste en deskundig opgeleide medewerkers en wordt geborgd door ons ISO 17025 kwaliteitssysteem.

Accreditatiecertificaat en scope.

Micro-Analyse Zeeland is door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd volgens ISO 17025 en staat bij de RvA geregistreerd onder nummer L420. 

Download hier onze geaccrediteerde scope - Nederlandse versie

Download hier onze geaccrediteerde scope - Engelse versie

Erkenningen.

Micro-Analyse Zeeland is door de Raad van Accreditatie (RVA) geaccrediteerd volgens de NEN-EN ISO/IEC 17025:2005 onder registratienummer L420. Ook heeft het COKZ, Micro-Analyse Zeeland als voldoende gekwalificeerd laboratorium aangemerkt.