Micro-Analyse Zeeland voert microbiologische analyses uit op alle soorten levensmiddelen, grondstoffen en halffabricaten. Wij worden regelmatig ingeschakeld om met behulp van microbiologisch onderzoek aan te tonen of tank-cleaning van vrachtwagens of van CIP-installaties wel voldoende effectief is verlopen. Ook verricht ons laboratorium onderzoek op verschillende soorten verpakkingsmateriaal bedoeld voor de levensmiddelen industrie en in was(straat)inrichtingen van bijvoorbeeld antidecubitus hulpmiddelen.

De meeste microbiologische onderzoeken worden uitgevoerd volgens de (inter)nationaal geaccepteerde ISO-normen.De resultaten van onze geaccrediteerde onderzoeken worden altijd voorzien van ons accreditatiekenmerk. Rapporten met dit kenmerk worden daarom door overheden, maar ook in het (inter)nationale handelsverkeer zonder meer geaccepteerd.

Micro-Analyse Zeeland biedt u de mogelijkheid om de rapportages aan klant specifieke wensen aan te passen. Ook zijn rapportages in een andere taal mogelijk.

Onderstaande tabel is slechts een greep uit de onderzoeken op de meest voorkomende micro-organismen. Voor de meeste analyses zijn wij geaccrediteerd. Voor een volledig overzicht van onze geaccrediteerde verrichtingen klikt u hier.  

Micro organismen

Pathogene micro organismen

Water onderzoek

(An)aeroob kiemgetal

Bacillus cereus

Algemeen kiemgetal

Coliformen

Campylobacter

E. coli

Enterobacteriaceae

Clostridium perfringens

Coliformen

Gisten

E. coli (O157:H7)

Enterococcen

Schimmels

Listeria monocytogenes

Clostridium perfringens

Lactobacillen

Salmonella

Aeromonas

Melkzuurbacteriën

Staphylococcus aureus

Legionella

Pseudomonas

Norovirus

 

Streptococcen

Hepatitis A

 

Sulftiet reducerende Clostridia

 

 

E. coli

 

 

Alicyclobacillus

 

 

 

 

 

Staat de door gewenste parameter of analyse hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Bovenstaande tabel is slechts een greep uit de meest voorkomende analyses.