De houdbaarheidsdatum op producten geeft consumenten de zekerheid dat het product tot de houdbaarheidsdatum veilig te consumeren is. Maar hoe bepaalt u deze datum voor uw producten? Door o.a. uw producten te laten onderzoeken.
Samen met u bespreken wij het gewenste onderzoek. Dit kan eenmalig onderzoek zijn op de THT-datum (einde houdbaarheid). Of een wat uitgebreider onderzoek zowel direct na de productie als op de THT-datum. Op uw verzoek kunnen we tevens uw producten sensorisch beoordelen en de rapportage voorzien van foto’s.
Daarnaast is het mogelijk om uw producten bij verschillende temperaturen te bewaren. Zo kunnen wij uw producten op een ‘’worst-case scenario’’ temperatuur bewaren. Op deze manier kunnen grenzen voor wat betreft temperatuur en bewaartermijn worden opgezocht.

Wanneer de THT-datum eenmaal is bepaald is het uiteraard aan te raden om regelmatig te controleren of uw producten op de door u vastgestelde THT-datum inderdaad nog steeds veilig te consumeren zijn. Wanneer wijzigingen in het productieproces of productsamenstelling hebben plaats gevonden is het eveneens van belang na te gaan of de THT-datum nog steeds gegarandeerd kan worden, of misschien wel verlengt kan worden?

Wij informeren u graag naar de verschillende mogelijkheden om het houdbaarheidsonderzoek gestructureerd aan te pakken. Met deze werkwijze kunt u voldoende onderbouwt een THT-datum op uw product vermelden. Wel zo’n veilige gedachte!
Overweegt u houdbaarheidsonderzoeken voor uw producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met u mee.